Semináre tvorby spoločenstva

Semináre tvorby spoločenstva sú obvykle trojdňové stretnutia zamerané na vytváranie vzťahov na hlbokej úrovni, a to na základe osobného zážitku a postupného porozumenia procesov, ktoré pomáhajú smerovať ku skutočnej komunite.
Používajú metódu, ktorú vytvoril M. Scott Peck a využíva sa pri zámernej tvorbe a podpore komunít, či pri hlbokej transformácii pracovných tímov, ale je aj silným nástrojom učenia sa a osobného rozvoja ľudí, dokonca aj tých, ktorí sa vopred nepoznali a ani nemajú zámer spoločnú komunitu do budúcnosti vytvárať. Účastníci často hodnotia seminár ako udalosť, ktorá im transformovala život.
Seminár tvorby spoločenstva vytvára priestor pre zážitok hlbokého prepojenia s druhými ľuďmi a so sebou samým. Okrem toho:

Najbližšie semináre:

Odkazy na ďalšie webstránky:

https://communitybuilding.com/slovakia/ – Community Building Slovensko.
https://svetkrestanstva.postoj.sk/102877/jednym-z-najvaecsich-nepriatelov-komunity-je-davat-druhym-rady – Stanislava Horváthová: Žiak psychiatra a spisovateľa Scotta Pecka. Jedným z najväčších nepriateľov komunity je dávať druhým rady (článok, rozhovor s Edwardom Groodym).
https://youtu.be/fXEaRHiP7Gs – Komunikácia a komunita, TV Lux, rozhovor s Edwardom Groodym (video, 13:54 min).
https://youtu.be/xOa4lVLa2P0 – Komunikácia a komunita 2, TV Lux, rozhovor s Edwardom Groodym (video, 14:49 min).