Psychológia a viera

Psychológia a viera je online vzdelávanie z oblasti pastorálnej psychológie v dĺžke 1 semestra určený primárne pre kňazov, zasvätených a laikov, ktorí sú aktívne zapojení do pastoračných aktivít. Najbližší kurz začína 16. 10. 2024.
Vzdelávanie prebieha formou siedmych 2-hodinových webinárov a dobrovoľných diskusných psycho-kaviarní (s účasťou hostí – odborníkov na danú tému) s možnosťou hlbšie rozobrať konkrétne otázky. Webináre sa konajú v stredu od 19:30 hod. prostredníctvom platformy Google Meet.
Projektom chcú organizátori podať pomocnú ruku tým, ktorí sa často stretávajú s problémami a ťažkosťami iných ľudí na pomedzí duchovného a duševného. Hlavným cieľom je aplikovať získané poznatky priamo do pastoračnej praxe.

Odkazy na webstránky:

https://enoia.sk/pripravovane-seminare/psychologia-a-viera-i/ – Kurz Psychológia a viera I. na stránke Centra celého človeka Enoia.
https://enoia.sk/wp-content/uploads/2024/08/psychologia-a-viera-8_page-0001.jpg – Program kurzu začínajúceho na jeseň 2024.
https://www.slovoplus.sk/ake-su-vyzvy-prepajania-psychologie-a-viery-v-21-storoci – Článok o prvom ročníku kurzu Psychológia a viera.